Torsk med ratatouille og byggris

Torsk med ratatouille og byggris
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Torsk med ratatouille er deilig og sunn hverdagsmiddag for hele familien. Denne vil garantert bli en ny favoritt. 

Ingredienser

-
+

600 g  torskefilet, uten skinn og bein
1 ss  rapsolje
   salt og pepper

Ratatouille

1 fedd  hvitløk
2 ss  oregano
1 stk  paprika, gul
1   squash, grønn
1 stk  løk
1 ss  rapsolje
140 g  tomatpuré
4 dl  hermetiske tomater, grovhakkede
   salt og pepper

Tilbehør

   byggris
   sitron

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær torsk i serveringsstykker.
  • Stek torskestykkene i rapsolje på middels varme, i ca. 4 minutter på hver side. Ha i smør mot slutten av steketiden.
  • Dryss over salt og pepper.

Ratatouille

  • Finhakk hvitløk og oregano, og skjær paprika, squash og løk i terninger.
  • Stek grønnsakene rapsolje i 2-3 minutter, og rør inn tomatpuré.
  • Tilsett hermetiserte tomater og oregano, og la det småkoke i 5 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.

Server torsken med ratatouille, byggris og sitronbåter.