Skip to main content

Torsk med soya, chili og nudler

Torsk med soya, chili og nudler
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Terje Svendsen

Her skal torsken bare trekke i buljongen, ikke koke, da holder fisken seg hel og saftig, og buljongen holder seg klar og fin.

Ingredienser

-
+

600 g  torskefilet, uten skinn og bein
200 g  nudler
2 stk  sitrongress
2 stilker  selleri
4 skiver  ingefær, frisk
0,5 stk  chili, rød
2 stk  gulrot
4 dl  vann
0,5 dl  soyasaus
   koriander, frisk

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær torsken i serveringsstykker.
  • Kok nudler etter anvisning på pakken.
  • Bank sitrongresset med skaftet på en kniv eller lignende.
  • Skjær stangselleri, ingefær, chili og gulrot i tynne skiver.
  • Ha sitrongress, selleri, ingefær, chili, vann og soyasaus i en kasserolle, kok opp og la det trekke i 2 minutter.
  • Tilsett torsk og gulrot, legg på lokk og la trekke i 10 minutter.
  • Ta ut torsken og tilsett finhakket koriander.

Server torsken med nudler og buljongen.