Skip to main content

Torsk med tomat og paprika

Torsk med tomat og paprika
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Stekt torsk med stekt tomat og paprika er en spennende og annerledes kombinasjon. Dette er en smakfull og enkel oppskrift med få ingredienser.

Ingredienser

-
+

700 g  torskefilet, uten skinn og bein
2 ss  hvetemel
1 ts  salt
0,25 ts  kajennepepper
3 stk  tomat
2 stk  paprika, grønn
1 ss  olje
1 ss  smør
1,5 dl  vann
1 stk  sitron

Tilbehør

   potet

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær torsken i serveringsstykker.
  • Bland mel, salt og kajennepepper, og vend fiskestykkene i melblandingen.
  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
  • Skjær paprika i terninger.
  • Stek fiskestykkene gylne og gjennomstekt i en blanding av olje og smør, ca. 3 minutter.
  • Legg stykkene til side på et fat og hold dem varm.
  • Stek tomat og paprika 1-2 minutter i fettet fra fisken.
  • Bland saften av sitron med vann, hell over grønnsakene og la det surre i 5 minutter.

Server torsken med grønnsakene og kokt potet ved siden av. Pynt gjerne med friske urter om du har.