Skip to main content

Tortilla med laks

Tortilla med laks, Fotograf: Sentralen
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Sentralen

Er du glad i meksikansk mat? Prøv tortilla med laks, en nydelig variasjon til den tradisjonelle tacoen. Raskt og enkel å lage er den også.

Ingredienser

-
+

500 g  laksefilet, uten skinn og bein
1 stk  løk
2 ss  olivenolje
4 ss  tacokrydder
1 dl  vann
2 dl  tacosaus
8 stk  tortillawrap

Tilbehør

1 stk  avokado
1 stk  tomat
0,5 stk  paprika, rød
0,5 stk  isbergsalat
1 dl  mais
2 dl  ost, revet
3 dl  lettrømme
   lime

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær laks i terninger.
  • Finhakk løk og surr i olivenolje sammen med tacokrydder.
  • Tilsett vann og tacosaus, og gi det hele et oppkok. 
  • Legg i laksen og vend forsiktig så sausen dekker laksen.
  • Legg på lokk og trekk stekepannen vekk fra varmen. La alt trekke i 1 minutt.
  • Varm tortillawraps etter anvisning på pakken.

Tilbehør

  • Skjær opp avokado, tomat, paprika og salat, og legg i forskjellige skåler. 
  • Ha også mais, ost og lettrømme over i skåler.

Fyll varme tortillawraps med laks, grønnsaker og ost, og server med lettrømme og lime i båter.