Skip to main content

Uer i form

Uer i form
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Uer er en spennende fisk som smaker utrolig godt. Bakt uer i form med masse gode grønnsaker er en festmiddag alle setter pris på.

Ingredienser

-
+

700 g  uerfilet, uten skinn og bein
4 stk  potet
1 stk  rødløk
3 stk  gulrot
1 skive  sellerirot
1 stk  persillerot
1 stk  rødbete
4 stk  sjalottløk
2 dl  vann
1 ts  grønnsaksbuljong
1 ts  salt
0,5 ts  pepper
   urter, friske

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Ta skinnet av uerfiletene, dryss over salt og la ligge i ca. 10 minutter.
  • Skyll av saltet og tørk filetene lett med tørkepapir.
  • Skjær potet og rødløk i båter, gulrot og sellerirot i staver, persillerot i tykke skiver, rødbete i terninger og sjalottløk i to. 
  • Legg grønnsakene i en smurt ildfast form, hell over vann og dryss over buljongpulver, salt og pepper.
  • Bak grønnsakene midt i stekeovnen til de er nesten møre, ca. 10 minutter.
  • Legg uerfiletene over grønnsakene og bak videre til fisken er gjennomkokt, ca. 5 minutter.

Server med friske urter drysset over.