Skip to main content

Uramaki med torsk og chilimajones

Uramaki med torsk og chilimajones
  • 
4

    4 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Vanskelig

Fotograf: Jan-Petter Westermann

Den norske favorittfisken gjør seg utmerket sammen med myk avokado rullet inn i en saftig makirull. Dypp den i en hjemmelaget chilimajones og nyt en liten bit ren fiskelykke.

Ingredienser

-
+

300 g  torskefilet, uten skinn og bein
1 ss  sukker
0,5 ts  salt
0,25 dl  riseddik
4 dl  sushiris
0,5 stk  agurk
0,5 stk  avokado
2 ark  noritang
1 ts  wasabi
   plastfolie
   bambusmatte

Majones

2 stk  eggeplomme
1 ts  sennep
2 dl  rapsolje
1 stk  egg
1 stk  sylteagurk
2 ss  kapers
3 ss  koriander, frisk
1 stk  chili, rød
1 ts  chilipasta
0,5 stk  sitron
1 ss  crème fraîche
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
  • Avkjøl marinaden før bruk.
  • Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
  • Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor fram med litt om gangen.
  • Avkjøl risen i romtemperatur.
  • Skjær fisk og grønnsakene i strimler på ca. 1 cm i tykkelse. Dryss litt salt og pepper på torsken.
  • Del noriarket i to.
  • Dekk bambusmatten med plastfolie.
  • Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
  • Legg et halvt noriark på bambusmatten med den ruglete siden opp, fordel et lag ris utover hele arket og snu slik at risen ligger ned.
  • Fordel torsk og grønnsaker langs den nederste kanten av arket, og stryk litt wasabi over fiskestrimlen.
  • Rull sammen.
  • Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått 8 biter.

Majones

  • Rør sammen eggeplomme og sennep, og spe så med litt rapsolje om gangen til det blir en jevn, tykk majones.
  • Hardkok egg, rens og hakk i små terninger.
  • Finhakk sylteagurk, kapers, koriander og chili, og bland i majonesen sammen med egg.
  • Rør inn chilipasta og saften av sitron. 
  • Smak til med salt og pepper.
  • Rør til slutt inn crème fraîche.

Server sushibitene med majonesen som dipp.