Skip to main content

Urtemarinert grillet klippfisk med lun kikertsalat

Urtemarinert grillet klippfisk med lun kikertsalat
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf:

Klippfisk blir ekstra saftig og smakfullt når du marinerer og griller den. Lag marinaden før du varmer opp grillen, og server med en spennende kikertsalat og godt brød.

Ingredienser

-
+

800 g  klippfisk, utvannet og renset

Marinade

2 ss  basilikum, frisk
2 ss  timian, frisk
2 fedd  hvitløk
0,5 dl  sitronsaft
1 dl  olivenolje
1 ss  pepper, grovmalt

Salat

500 g  kikerter, hermetiske
1 stk  chorizopølse
2 stk  paprika, søt
1 fedd  hvitløk
10 stk  cherrytomat
2 ss  mandler
   persille, frisk
   olivenolje
   pepper

Tilbehør

   brød

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Varm grillen.
  • Legg klippfiskstykkene på aluminiumsfolie og smør litt marinade over.
  • Pakk folien rundt fiskestykkene og la det ligge litt så smakene får trukket seg inn i fisken.
  • Grill klippfisken i 10-15 minutter. Fisken er ferdig om den begynner å flake seg.

Marinade

  • Kjør basilikum, timian og hvitløk til en grov puré med en stavmikser eller i en blender.
  • Ha i sitronsaft, olivenolje og pepper, og la maskinen gå til alt er godt blandet.

Salat

  • Skyll kikerter i kaldt vann og skjær chorizopølse i terninger.
  • Grill og flå skinnet av paprika.
  • Grovhakk paprika, hvitløk, cherrytomat, mandler og persille.
  • Varm en stekepanne med olivenolje, tilsett kikerter og chorizo, og la det frese litt.
  • Ha i hvitløk, paprika, tomater og mandler, og la det surre noen minutter.
  • Tilsett persille og olivenolje, og smak til med pepper.

Server grillet klippfisk med kikertsalat og brød. Dryss gjerne litt friske urter over hvis du har.