Skip to main content

Wok med snøkrabbe

Wok med snøkrabbe, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Alle vet at sjømat egner seg godt i wok, men har du prøvd snøkrabbe i woken? Det hvite, søte snøkrabbekjøttet passer godt med de asiatiske smakene vi har brukt her.

Ingredienser

-
+

600 g  snøkrabbebein, kokt
2 stk  rødløk
4 stk  vårløk
4 stk  gulrot
1 stk  brokkoli
3 ss  rapsolje
3 dl  ananasjuice
4 ss  soyasaus
2 stk  lime

Tilbehør

   nudler
   koriander, frisk

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Del snøkrabbebeinene i biter i leddene, og del deretter bitene i to på langsiden slik at kjøttet kommer frem. Bruk enten en skarp kniv med litt tyngde i, eller en skarp saks.
  • Skrap ut krabbekjøttet med en liten kniv eller bruk fingrene til å dra ut kjøttet.
  • Skjær rødløk, vårløk og gulrot i tynne strimler, og del brokkoli i små buketter.
  • Varm rapsolje i en stekepanne eller wokpanne, og stek grønnsakene kjapt i et par minutter på høy varme.
  • Ha i snøkrabbekjøttet og la det frese i ca. 1 minutt.
  • Hell over ananasjuice og soyasaus, og la det koke raskt inn.
  • Press over saften av lime.

Server woken med nudler og grovhakket koriander drysset over.