Skip to main content

Wok med torsk og reker

Wok med torsk og reker
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Wok er enkelt, sunt og godt. I denne oppskriften har vi kombinert søt og vanlig soyasaus for å sette en ekstra smak på woken. 

Ingredienser

-
+

600 g  torskefilet
150 g  reker, uten skall
2 fedd  hvitløk
1 stk  chili, rød
2 ts  ingefær, frisk
150 g  sukkererter
3 stk  vårløk
1 stk  paprika, rød
150 g  sjampinjong
2 ss  rapsolje
1 dl  fiskebuljong
2 ts  maisennamel
3 ts  soyasaus
2 ss  kecap manis

Tilbehør

   pasta, fullkorn

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær torsk i strimler på ca. 2x7 cm.
  • Finhakk hvitløk og chili, og riv ingefær. 
  • Skjær sukkererter i strimler, vårløk og paprika i ringer, og sjampinjong i skiver.
  • Fres hvitløk, chili og ingefær i rapsolje.
  • Tilsett sukkererter, vårløk, paprika og sjampinjong, og fres under omrøring i 2-3 minutter.
  • Bland fiskebuljong, maisennamel, soyasaus og kecap manis godt sammen, og hell over grønnsakerne.
  • Kok opp og tilsett torsk, og la det trekke til torsken er ferdig.
  • Ha i reker rett før servering.

Server woken med kokt fullkornspasta.