Skip to main content

Wraps med tacolaks

Wraps med tacolaks, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Laks er et sunt og godt alternativ til fredagstacoen, og kan fort bli en ny favoritt blant store og små. La gjerne barna hjelpe til å skjære grønnsaker. 

Ingredienser

-
+

500 g  laksefilet, uten skinn og bein
3 ss  olivenolje
2 ts  spisskummen, malt
2 ts  paprikapulver
1 knivsodd  kajennepepper
1,5 ts  oregano
0,5 ts  salt
0,5 stk  lime

Tilbehør

8 stk  tortillawrap, grov
200 g  mais
1 dl  lettrømme
0,5 stk  isbergsalat
0,5 stk  agurk
1 stk  avokado
0,5 stk  lime

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær laksefilet i tynne skiver.
  • Rør sammen olivenolje, spisskummen, paprikapulver, kajennepepper, oregano, salt og limesaft.
  • Legg laksen på et stekebrett med bakepapir, og pensle den med krydderblandingen.
  • Stek laksen høyt i stekeovnen i ca. 8 minutter.

Tilbehør

  • Varm tortillawraps etter anvisning på pakken.
  • Skjær isbergsalat i strimler, og agurk og avokado i små terninger.
  • Press saften av lime og ha den over avokadoterningene.
  • Ha tilbehøret i ulike skåler.

Server laksen med tortillawraps og tilbehøret.