Skip to main content

Sjømatskolen

I Sjømatskolen finner du svarene på spørsmål du har om råvarene fra havet, tips for å tilberede dem og inspirasjon til å bruke sjømat på nye og tradisjonelle måter.

Bearbeiding og lagring

  • Rensing av kamskjell

    Kamskjellets flotte, hvite muskel bare venter på at du skal ta den i bruk i deilige retter. Her viser vi deg hvordan du åpner og renser kamskjell.

  • Slik steker du laks

    Stekt laks er rask mat. Ønsker du tilbehør som tar mer enn 15 minutter kan man sette i gang med dette i forkant og eventuelt fortsette mens laksen hviler

Flere tips

Sesonger for sjømat

  • Slik tilbereder du skrei

    Skrei

    Skreien kommer fra det kalde, klare havet i nord. Med dette fantastiske utgangspunktet, er det ikke vanskelig å gjøre råvaren om til et festmåltid.

    Les mer
  • Tilbered deilig krabbe

    Krabbe

    Kokt krabbe med den friske smaken av hav er så godt at du gjerne nyter den solo, men også i de mest fantastiske sjømatretter. Her viser vi deg hvordan du går fram.

    Les mer
  • Vintermat med smak av sommer

    Blåskjell

    Blåskjell er på sitt mest sødmerike, frodige og delikate om vinteren. Ta i bruk den deilige råvaren i de mørke månedene, og server måltider som smaker sommer.

    Les mer
  • Saftige, sunne og gode reker

    Reker

    Resultatet av norske rekers oppvekst i de kalde, klare dyp er den karakteristiske søte og salte smaken som norske reker er verdenskjent for. Nyt dem - hele året!

    Les mer

Inspirasjon og ideer

  • Drikke til skrei og torsk

    Skrei er et skikkelig festmåltid. Med god mat hører også god drikke. Se tips til hva du kan servere til skreimåltidet.

  • Enkle grep for at barna spiser mer fisk

    Fisk er ikke bare fisk. Det er laksepasta, torskeburger, «prinsessefisk» og mye mer. Setter du fristende navn på menyen og ikke minner på barna hva de liker eller ikke liker, spiser de også mer fisk.

Flere tips

Sjømat og kvalitet

  • Sjekk og ta vare på sjømatens kvalitet

    Den norske sjømaten er kjent for god smak og høy kvalitet, både i Norge og utlandet. Mange jobber sammen for at det skal være slik, og ditt bidrag teller også.

  • Slik holder fersk fisk høy kvalitet

    Fisk som håndteres riktig og holdes kjølig hele veien fra hav til bord, bevarer den ferske kvaliteten i gjennomsnitt ti dager etter den er fanget eller slaktet. 

Mer om kvalitet

Sjømat og helse

  • Fra diett til livrett

    For å opprettholde et sunt liv gjennom mange år er det viktig å vite hvordan du gjør gode matvalg for hele kroppen. Mange synes at dette er vanskelig, noe det ikke behøver å være.

  • Lær om proteiner, fett og karbohydrater

    Hva kan de ulike næringsstoffene gjøre for kroppen vår og hvor mye trenger vi? Her får du Godfisk-ekspertens tips.

Mer om sjømat og helse