Skip to main content

Bearbeiding og lagring

Vil du lære gamle kunster som å filetere fisk og lage lutefisk selv? Her har vi samlet alt du trenger for å lære – og imponere deg selv og andre. Og visst er det gøy!

Håndtering

Rensing av kamskjell »
Rensing av kamskjell

Kamskjellets flotte, hvite muskel bare venter på at du skal ta den i bruk i deilige retter. Her viser vi deg hvordan du åpner og renser kamskjell.

Rensing og deling av krabbe »
Oppdeling av krabbe

Fersk krabbe er på sitt beste om høsten, fra september til ut i november. Her viser vi deg hvordan du finner frem til godbitene inni krabben.

Filetering av sild »
Filetering av sild

Her viser vi deg hvordan du kan filetere sild. Pakk i tett emballasje hvis du ikke skal bruke fileten med en gang. Fersk sild kan også fryses.

Deling og koking av snøkrabbe »
Deling og koking av snøkrabbe, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Snøkrabbe er kongekrabbens lillebror. Den er mindre og har en mer søtlig smak på krabbekjøttet. Slik går du frem når du skal koke og dele opp snøkrabben selv. 

Deling og koking av kongekrabbe »
Deling og koking av kongekrabbe

Delikatessen norsk kongekrabbe får du kjøpt også ferdig kokt og oppdelt, men her viser vi deg hvordan du går fram med en hel, rå kongekrabbe.

Filetering av laks »
Filetering av laks, Fotograf: Tom Haga

Du kan filetere fisk på flere måter, og her er en måte å filetere laks på. Du kan også filetere ørret og ishavsrøye på samme måte siden de har samme beinstruktur.

Åpning av østers »
Åpning av østers

Når du serverer østers helt naturell kommer den særegne smaken best til sin rett. Her viser vi deg hvordan du åpner delikatessen.

Utvanning av tørrfisk »
Utvanning av tørrfisk, Fotograf: Tom Haga

Tørrfisk er en tradisjonsrik eksportvare som stadig flere nordmenn oppdager. Her lærer du å vanne ut tørrfisken og gjøre den klar til bruk. 

Hjemmelaget lutefisk »
Hjemmelaget lutefisk

Det er noe tidkrevende, men ikke vanskelig å lage den tradisjonsrike lutefisken selv. Her viser vi deg hvordan du gjør det. Lykke til!

Koking og deling av hummer »
Koking og deling av hummer

Ved avlivning, koking og deling av hummer er det noen få retningslinjer som kan være greie å følge. Her får du teknikkene og de beste tipsene. 

Tilberedning

Slik griller du laks på grillfolie »
Slik griller du laks på grillfolie, Fotograf: Esten Borgos

Grillet laks er godt, og så enkelt å lykkes med på grillen. Her viser vi deg hvor raskt og lettvint du lager sommerens beste grillmat.

Slik graver du laks »
Gravlaks

Lag din egen gravlaks, det er enklere enn du tror. Da kan du også lage din egen variant ved å bytte ut dillen med andre krydder eller urter.

Smarte sushitriks »
Smarte sushitriks

Tips og triks som sikrer deg en perfekt sushimiddag på 1-2-3.

Maki sushi »
Maki sushi, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Maki sushi er sjømat, grønnsaker og ris rullet inn i noritang. Vi viser deg hvordan! Utgangspunktet er oppskriften på maki sushi – og din fantasi.

Nigiri sushi »
Nigiri sushi

Putene av ris med biter av fisk over er nok det de fleste forbinder med sushi. Her viser vi deg hvordan du følger oppskriften og lager nigiri selv.

Grove seikaker »
Grove seikaker

Deilige hjemmelagde seikaker eller seikarbonader bringer nok gode minner for mange. Her ser du hvordan du kan lage dem, og krydder velger du selv.

Blåskjellgryte »
Blåskjellgryte

Her viser vi deg hvordan du kan lage din egen deilige blåskjellgryte. Smaken kan du variere så mye du ønsker, så det er bare å finne din variant.

Raske tips til raske middager »
Raske tips til raske middager

Blodsukkeret er lavt, fotballtrening venter og på kjøkkenet har tenåringsbarna herjet før du kommer hjem… Kjent følelse? Godfisk.no gir deg tipsene du trenger for å få en velsmakende og sunn middag raskt på bordet. 

Slik lager du enkle laksewrap til matpakken »
Slik lager du enkle laksewrap til matpakken

Når firebarnsmor Pia Skjelstad først slår til med flotte matpakker til barna sine, satser hun gjerne på sjømat. Laksewrap er favoritten. 

Lag bordkort til nyttårsfesten »
Lag bordkort til nyttårsfesten

Hjemmelagde bordkort setter gjerne den ekstra spissen på nyttårsbordet. Inviter barna med og la kreativiteten få utløp. 

Bordkort til julebordet »
Bordkort til julebordet

Når gjestene samles rundt bordet er det ekstra stas å ønske velkommen med hjemmelagde bordkort. 

Slik koker du lutefisk »
Slik koker du lutefisk

Den tradisjonsrike lutefisken kan kokes på flere måter, og her viser vi deg flere. Felles for dem er at det er viktig å passe godt på når du tilbereder lutefisk.

Fiskeboller og fiskekaker »
Fiskeboller og fiskekaker

Du kan gjerne kjøpe det ferdig, men hjemmelaget fiskemat som fiskeboller, fiskekaker og fiskepudding smaker godt. Her viser vi deg hvordan du gjør det.

Krabbekaker »
Krabbekaker

Her viser vi deg hvordan du kan lage krabbekaker, en fin måte å bruke krabben på. Server med en godt krydret dressing, for eksempel på tapasbordet.

Lagring