Skip to main content

Rensing av kamskjell

Kamskjellets flotte, hvite muskel bare venter på at du skal ta den i bruk i deilige retter. Her viser vi deg hvordan du åpner og renser kamskjell.

Rensing av kamskjell


  • Skjær over lukkemuskelen

    Skjær over lukkemuskelen

    Legg kamskjellet på et tykt kjøkkenhåndkle med den flate siden opp og den butte enden mot deg. Sett kniven mellom skallene, press og skjær over lukkemuskelen som ligger litt inn fra kanten i den butte enden. Før kniven tett opp under den flate skjelldelen og skjær løs skjellmuskelen.

  • Løsne skallet

    Løsne skallet

    Bøy forsiktig opp det øvre skallet.

  • Rens innmaten

    Rens innmaten

    Fjern gjellene som ligger som en brun ring rundt skjellmuskel og gonade.

  • Klar til tilberedning

    Løsne innmaten

    Løsne skjellmuskel og gonade fra underskjellet. Skyll i kaldt vann og tørk på kjøkkenpapir, og kamskjellet er klart for tilberedning.