Skip to main content

Tilberedning

Du kan gjerne kjøpe det ferdig, men noen ganger er det gøy å lage maten fra grunnen. Her viser vi deg veien til retter som sushi, lutefisk, fiskekaker, gravet eller syltet sjømat.

Slik griller du laks på grillfolie »
Slik griller du laks på grillfolie, Fotograf: Esten Borgos

Grillet laks er godt, og så enkelt å lykkes med på grillen. Her viser vi deg hvor raskt og lettvint du lager sommerens beste grillmat.

Slik graver du laks »
Gravlaks

Lag din egen gravlaks, det er enklere enn du tror. Da kan du også lage din egen variant ved å bytte ut dillen med andre krydder eller urter.

Smarte sushitriks »
Smarte sushitriks

Tips og triks som sikrer deg en perfekt sushimiddag på 1-2-3.

Maki sushi »
Maki sushi, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Maki sushi er sjømat, grønnsaker og ris rullet inn i noritang. Vi viser deg hvordan! Utgangspunktet er oppskriften på maki sushi – og din fantasi.

Nigiri sushi »
Nigiri sushi

Putene av ris med biter av fisk over er nok det de fleste forbinder med sushi. Her viser vi deg hvordan du følger oppskriften og lager nigiri selv.

Grove seikaker »
Grove seikaker

Deilige hjemmelagde seikaker eller seikarbonader bringer nok gode minner for mange. Her ser du hvordan du kan lage dem, og krydder velger du selv.

Blåskjellgryte »
Blåskjellgryte

Her viser vi deg hvordan du kan lage din egen deilige blåskjellgryte. Smaken kan du variere så mye du ønsker, så det er bare å finne din variant.

Raske tips til raske middager »
Raske tips til raske middager

Blodsukkeret er lavt, fotballtrening venter og på kjøkkenet har tenåringsbarna herjet før du kommer hjem… Kjent følelse? Godfisk.no gir deg tipsene du trenger for å få en velsmakende og sunn middag raskt på bordet. 

Slik lager du enkle laksewrap til matpakken »
Slik lager du enkle laksewrap til matpakken

Når firebarnsmor Pia Skjelstad først slår til med flotte matpakker til barna sine, satser hun gjerne på sjømat. Laksewrap er favoritten. 

Lag bordkort til nyttårsfesten »
Lag bordkort til nyttårsfesten

Hjemmelagde bordkort setter gjerne den ekstra spissen på nyttårsbordet. Inviter barna med og la kreativiteten få utløp. 

Bordkort til julebordet »
Bordkort til julebordet

Når gjestene samles rundt bordet er det ekstra stas å ønske velkommen med hjemmelagde bordkort. 

Slik koker du lutefisk »
Slik koker du lutefisk

Den tradisjonsrike lutefisken kan kokes på flere måter, og her viser vi deg flere. Felles for dem er at det er viktig å passe godt på når du tilbereder lutefisk.

Fiskeboller og fiskekaker »
Fiskeboller og fiskekaker

Du kan gjerne kjøpe det ferdig, men hjemmelaget fiskemat som fiskeboller, fiskekaker og fiskepudding smaker godt. Her viser vi deg hvordan du gjør det.

Krabbekaker »
Krabbekaker

Her viser vi deg hvordan du kan lage krabbekaker, en fin måte å bruke krabben på. Server med en godt krydret dressing, for eksempel på tapasbordet.