Skip to main content

Engasjerte sjømatkokker

Engasjerte sjømatkokker
Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Matgleden starter lenge før familien setter seg rundt middagsbordet, spesielt for de yngste.

Det er bare voksne som foretrekke å komme til duk og dekket bord. For de yngste er det motsatt: Maten er best når de har deltatt selv.

  • Planlegg ukemenyen sammen med de yngste i familien. Hvis dere har som mål å spise sjømat to eller tre ganger i uka, kan barna velge hvilke dager det skal være og hvilke retter de vil ha disse dagene. Pasta med laks og ovnsbakt torsk med tomat og basilikum er to gode hverdagsoppskrifter. Helgekosen kan være burger med laks eller nachos med torsk.
  • De fleste oppskriftene gir rom for ulike grønnsaker og fiskeslag, og i butikken kan barna velge mellom dem. Også når dere står ved kjøkkenbenken og lager for eksempel Havets skattkiste eller fiskepudding med rotgrønnsaker kan du la barna velge hva og hvor mye som skal være med.
  • De voksne kan fordele oppgavene etter vanskelighetsgrad, men la barna delta med å kutte, røre og smake underveis.