Skip to main content

Sjømat til forrett i julen

Sjømat til forrett i julen, Fotograf: Kai Øveraasen

Kamskjell med salat av grønnkål og pære passer perfekt som forrett.

Fotograf: Kai Øveraasen

Ingenting er som å kunne variere de tunge kjøttmåltidene i julen med deilige, lette sjømatretter. Her er de beste forrettene du kan servere i julen med sjømat. 

I julen er nordmenn mer tradisjonsbundet enn ellers i året. De aller fleste har tradisjon for å spise enten ribbe eller pinnekjøtt på selve julaften. Men mange steder spises det også torsk, lutefisk og kveite på den store dagen. I tillegg har veldig mange en tradisjon for å spise fisk minst én av romjulsdagene.

Se flere: Gode oppskrifter på sjømat til julens middager 

Frisk forrett av sjømat

Ikke alle bruker forrett til julemiddagen, siden den ofte er mettende nok i seg selv. Men i løpet av romjulen er det på sin plass med minst én skikkelig treretters festmiddag. Kamskjell er alltid en populær forrett. Til ett av julens selskap bør du prøve denne oppskriften med kamskjell i hovedrollen.

Kongekrabbe er en fantastisk ingrediens til forretten. Rett og slett en altfor lite brukt delikatesse! Vi anbefaler disse friske godbitene med eple-og fennikelyoghurt som forrett.

En klassisk rekecocktail er en nydelig liten rett som aldri går av moten og som er populær hos både store og små. En annen enkel og god forrett er røykt ørret med eplesalat. Friskt, enkelt og veldig godt!

Timianbakt kongekrabbe er en smakfull og fargerik rett som vil imponere gjestene. Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Rått og godt

Rå ørret med kremet avokado er en enkelt og lekker forrett, og når vi først er inne på rå fisk, så kommer vi heller ikke unna sashimi. Tynne, rå skiver av laks eller ørret er perfekt som forrett sammen med klassisk tilbehør som soyasaus og syltet ingefær. Lag også gjerne en ponzusaus i stedet for den vanlige soyasausen. Piff opp sashimien med sesamfrø, litt avocado og vårløk som ekstra tilbehør!

God forrett og god jul!

Se flere: Oppskrifter på julens beste forretter med sjømat