Skip to main content

Fra diett til livrett

Fra diett til livrett
Fotograf: Shutterstock

For å opprettholde et sunt liv gjennom mange år er det viktig å vite hvordan du gjør gode matvalg for hele kroppen. Mange synes at dette er vanskelig, noe det ikke behøver å være.

I Godfisk har vi samlet oppskrifter og informasjon om hvordan og hvorfor du skal ta sunne valg, og ikke minst hvordan disse valgene påvirker ulike deler av kroppen og livet vårt. Et sunt liv handler om mer enn bare livvidden!

Derfor har vi utviklet fire ikoner for å vise på en enkel måte hvordan en sunn matfilosofi påvirker både kropp, hjerne, selvfølelse og matglede. Gjennom å fokusere på disse fire kategoriene ønsker vi at det skal bli enklere å opprettholde sunne og gode matvalg over mange år.

Ved å merke innholdet med de fire ikonene blir det lettere å finne retter og råd som du trenger for å ivareta et helhetlig, sunt liv gjennom et balansert kosthold. Innhold er merket tydelig med ikoner, slik at du kan finne det du trenger i hverdagen, raskt og enkelt. Vi fjerner fokus fra dietter til fordel for sunne og smakfulle livretter. Dietter fjerner nytelse fra måltidene, og er kortsiktige løsninger. Det skal både smake godt å leve sunt og få deg til å føle deg vel. Derfor tror vi på at sunn mat må være dine livretter: Ren mat som du har lyst på og gleder deg til å spise. Retter som er smakfulle, får deg til å yte mer og blir glad av å lage. Retter som gjør hele livet litt bedre.

                                                            ”Fra diett til livrett”

                                                 - en sunn matfilosofi å leve etter.

Den første kategorien som introduseres er ”Kropp”. Fremover finner du nye oppskrifter som styrker kroppen, tips og råd fra ambassadør Marit Bjørgen og vår matfaglige rådgiver Iselin Bogstrand.

Mat for kropp

Dette er mat full av næring, som er lett og frisk. Tips og oppskrifter som setter kroppen i en robust og balansert tilstand, og gjør at du kan få mest mulig ut av treningen din. Her er det retter med sjømat, lite salt, mettet fett og tilsatt sukker, men med grove karbohydrater og masse deilige grønnsaker.

De neste kategoriene som introduseres er:

Mat for hjerne

Skal du være både smilende og smart er du nødt til å gi hjernen den føden den trenger. Her finner du tips og oppskrifter for at små og store skal få de næringsstoffene hjernen trenger i ulike livsfaser. Rettene er rike på omega 3 eller jod, og inneholder jern og folat. Slik får vi det som trengs for å styrke oss mentalt.

Mat for glede

Mat skal glede deg selv og de du er glad i, både om du lever for å spise, eller spiser for å leve. Spis deg glad med lette, fargerike retter og gode smaker. Tips og oppskrifter har fokus på mestringsfølelse på kjøkkenet, krydder, farger og ikke minst næringsstoffer som faktisk kan gjøre deg gladere.

Mat for selvfølelse

Følelser styrer ofte livet. Men gjennom å ta styringen på innsiden kan du også skinne på utsiden. Gjennom tips og oppskrifter viser vi hvordan mat både kan få deg til å føle deg bedre og se bedre ut, og kombinasjoner av råvarer som gir deg den gode følelsen i hverdagen.