Gå til hovedinnhold

Raske vinneroppskrifter med Karsten Warholm

Karsten Warholm elsker ikke bare å løpe fort over hekkene. For ham er sjømat en helt naturlig del av kostholdet. Her får du noen raske tips på hvordan du kan sørge for nok fisk og sjømat på tallerkenen gjennom uken.

Det er ikke uten grunn at Karsten Warholm er en av våre største idrettshelter. Han er både olympisk mester og verdensmester på 400 meter hekk og i 2021 ble han kåret til ‘World Athlete of the Year’. Utover bragdene på friidrettsbanen er han også med å skape entusiasme rundt sjømat. Warholm er nemlig stolt sjømat-ambassadør.

"Jeg er veldig opptatt av å få i meg nok riktig næring. For meg er fisk en viktig proteinkilde og en stor del av mitt kosthold. Personlig er jeg veldig glad i laks. Jeg spiste blant annet grillet laks noen få timer før jeg satte verdensrekord på Bislett stadion i 2021", sier Karsten.

Raske vinneroppskrifter for store og små

Sent hjemme fra jobb, en hund som må luftes og en tenåring som straks må kjøres til trening? Noen dager må middagen serveres i en fei. Da er fisk og skalldyr ypperlige råvarer. Ikke bare er det en super proteinkilde - fisk øker også metthetsfølelsen, balanserer blodsukkeret og øker konsentrasjonen. Perfekt for aktive kropper og fulle timeplaner! Med disse raske oppskriftene kan du servere sunn og god middagsmat på 1-2-3.

Tar du utfordringen?

Karsten Warholm har verdensrekord i distansen 400 meter hekk med tiden 45,94 sekund. Hvor mye av middagsforberedelsene får du gjort på den tiden?

Middagsfavoritt med en vri

Trenger du noen nye ideer til oppskrifter med sjømat? Det trenger ikke være vanskelig. Ved å bytte til fisk og skalldyr i familiens favorittmiddager vil sjømat straks bli ukens høydepunkt!

Gode tips til å spise mer fisk

Forandringer starter i det små. Her er noen gode tips for å inkluder mer fisk og sjømat når du planlegger ukens middager og måltider.

  • Spontanhandling gir ofte mindre smarte valg. Bruk gjerne en halvtime hver søndag på å planlegge familiens ukemeny. På den måten er det enklere å tilpasse menyen til den kommende uka. Se gjerne på våre forslag til ukens tre sjømatmiddager.
  • Husk at fiskekaker, fiskepinner, fiskeboller og fiskegrateng også er fiskemiddager. Også pålegg som makrell i tomat, kaviar og røkt laks er en smart måte å få både store og små til å spise mer sjømat!
  • Lag retter og smaker som du liker og prøv å bruke fisk eller sjømat du liker. Kanskje du "finner på" en ny favoritt?
  • Fisk og skalldyr har uendelige med muligheter når det kommer til tilbehør og smaker. Lag fargerike sjømatretter som smaker godt!
Visste du at...

Fisk og annen sjømat er noen av de beste proteinkildene du kan få i deg? Proteinene i disse matvarene består av aminosyrer som er essensielle, det vil si at kroppen må få dem tilført gjennom mat da den ikke produserer de selv. Les mer om hvorfor det er smart å spise fisk.