Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Stekt hyse med piperonata
Stekt hyse i kombinasjon med en klassisk paprikastuing. Denne retten kan serveres både med pasta og poteter etter lyst og humør.
Fremgangsmåte
- Skjær hysefileten i serveringsstykker.
- Bland sammen hvetemel, salt, pepper og paprikapulver, og vend fiskestykkene i blandingen.
- Stek fisken i rapsolje i ca. 2 minutter på hver side.
Piperonata
- Skjær løk i skiver, finhakk hvitløk og skjær paprika i strimler.
- Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i skiver.
- Surr løk i en kasserolle med olivenolje og tilsett hvitløk.
- Ha paprika sammen med løken, legg på lokk og la det surre forsiktig.
- Tilsett tomat, salt, pepper, sukker og basilikumblader, og kok til grønnsakene er møre, ca. 30 minutter.
- Server stekt hyse med piperonata og kokte poteter.