Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time50-60 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering4/5

Klippfiskboller med salsa

Klippfiskboller, eller bolinhos, er velkjent både i Portugal og Brasil. Servert med salsa har du den perfekte retten til tapas eller kveldskos.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale

Tomatsalsa

  • Rens og finhakk vårløk, rødløk og hvitløk.
  • Vask, rens og skjær tomat i små terninger.
  • Bland vårløk, rødløk, hvitløk, tomat og olivenolje sammen i en bolle.
  • Smak til med salt og pepper.

Klippfiskboller - bolhinos

  • Skrell og kok potet i usaltet vann.
  • Vask, rens og finhakk løk og persille.
  • Del klippfisken i biter.
  • Kok opp usaltet vann, legg i klippfisken og la den trekke i ca. 5 minutter.
  • Avkjøl fisken og riv den i strimler.
  • Mos kokt potet i en bolle og bland sammen med fisken til en jevn masse.
  • Pisk sammen egg og ha det i fiskeblandingen sammen med potetmel og pepper.
  • Tilsett løk og persille, og bland godt.
  • Form runde små boller og rull dem i griljermel.
  • Stek bollene i olje til de er gylne, og legg dem på tørkepapir.
  • Server klippfiskbollene med tomatsalsa.