Foto: Norwegian Seafood Council
Klippfiskboller med salsa
Klippfiskboller, eller bolinhos, er velkjent både i Portugal og Brasil. Servert med salsa har du den perfekte retten til tapas eller kveldskos.
Fremgangsmåte
Tomatsalsa
- Rens og finhakk vårløk, rødløk og hvitløk.
- Vask, rens og skjær tomat i små terninger.
- Bland vårløk, rødløk, hvitløk, tomat og olivenolje sammen i en bolle.
- Smak til med salt og pepper.
Klippfiskboller - bolhinos
- Skrell og kok potet i usaltet vann.
- Vask, rens og finhakk løk og persille.
- Del klippfisken i biter.
- Kok opp usaltet vann, legg i klippfisken og la den trekke i ca. 5 minutter.
- Avkjøl fisken og riv den i strimler.
- Mos kokt potet i en bolle og bland sammen med fisken til en jevn masse.
- Pisk sammen egg og ha det i fiskeblandingen sammen med potetmel og pepper.
- Tilsett løk og persille, og bland godt.
- Form runde små boller og rull dem i griljermel.
- Stek bollene i olje til de er gylne, og legg dem på tørkepapir.
- Server klippfiskbollene med tomatsalsa.