Foto: Norwegian Seafood Council
Klippfiskcarpaccio med tomatsalsa og aspargessalat
Carpaccio kan serveres som forrett, smårett eller tapas. I denne oppskriften serveres den med både tomatsalsa og aspargessalat ved siden av.
Fremgangsmåte
- Skjær klippfisk i tynne skiver og legg disse flatt utover på et fat eller porsjonstallerkener.
- Drypp over olivenolje og dryss på basilikum, revet parmesan og grovmalt pepper.
Salsa
- Skjær soltørket tomat i tynne strimler og finhakk hvitløk, sjalottløk og chili.
- Bland sammen alle ingrediensene til salsaen i en kasserolle og la det koke i ca. 20 minutter. Smak til med salt, og litt sukker.
Aspargessalat
- Skyll salaten og la den renne godt av.
- Finhakk sjalottløk.
- Skrell asparges, kok i lettsaltet vann i 2-3 minutter og avkjøl.
- Bland salat, sjalottløk, asparges og olivenolje, og smak til med salt og pepper.
- Server klippfiskcarpaccio med salsa og aspargessalat ved siden av.