Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time50-60 min
Difficulty levelMiddels

Klippfiskpizza med hvitløksdressing

Pizza er helgekos for hele familien, men har du prøvd klippfisk som topping? Server med hvitløksdressing og ruccolasalat som komplimenterer denne pizzaoppskriften.

Unngå at skjermen går i dvale
)

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale

  • Sett stekeovnen på 220 °C.

  • Skjær klippfisk i biter.

  • Grovhakk soltørkede tomater, løk og oliven.

Pizzadeig

  • Rør ut gjær i lunkent vann, tilsett olivenolje, salt og mesteparten av hvetemelet.

  • Arbeid til en fast, glatt deig, og sett til heving i ca. 30 minutter.

  • Kjevle deigen utover et bakepapir smurt med olivenolje.

Pizzasaus

  • Grovhakk tomat, og finhakk hvitløk, timian og oregano.

  • Ha olivenolje i en kasserolle og varm tomatene på middels varme.

  • Tilsett hvitløk, timian, oregano og tomatpuré.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Smør pizzasaus over pizzabunnen og ha revet ost over.

  • Fordel klippfisk, soltørket tomat, løk og oliven over osten, og drypp litt olivenolje over.

  • Stek pizzaen i stekeovnen til bunnen er sprø og osten er gyllen, ca. 10 minutter. 

Hvitløksdressing

  • Finhakk hvitløk, og bland sammen med lettrømme og majones. 

  • Smak til med saften av sitron, salt og pepper.

Server pizzaen med hvitløksdressing og ruccolasalat drysset over.