Foto: Norwegian Seafood Council
Stekt klippfisk med sopp og fløtesaus
Stekt klippfisk passer til mange typer tilbehør og i denne oppskriften er den servert med fløtesaus, ovnsbakte poteter, sjampinjong og vårløk.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 220 °C.
- Skjær klippfisken i jevnstore stykker, tørk dem og vend dem i rugmel. Rist av overflødig mel.
- Skjær soppen i tykke skiver, små sopper kan være hele.
- Varm olje og smør i en stekepanne og stek fisken ca. 4 minutter på hver side.
- Stek soppen sammen med fisken.
Saus
- Rør sammen kremfløte, vann og dijonsennep.
- Når du er ferdig med å steke fisk og sopp heller du fløteblandingen i stekepannen og la det koke godt sammen.
Ovnsbakte poteter
- Skrell potet og skjær i båter.
- Ha potetbåter, olivenolje, salt og litt pepper i en bolle og bland godt sammen.
- Legg potetbåtene på et stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.
Tilbehør
- Skyll vårløk i kaldt vann og del i serveringsbiter.
- Kok opp vann med smør og salt, ha i vårløken og legg på lokk.
- Kok vårløken i ca. 2 minutter, den skal bli akkurat gjennomvarm.
- Server klippfisk med stekt sopp, fløtesaus, ovnsbakte potetbåter og smørdampet vårløk.
Tips: Om du har plukket skogssopp kan du bruke dem i stedet for sjampinjong.