Foto: Synøve Dreyer
Krabbeburger med pesto og røstipotet
Burger er en fin og smakfull måte å servere sjømat på. I denne oppskriften er burgeren laget av krabbe og servert mellom to flate røstipoteter, med salat og pesto.
Fremgangsmåte
- Ta krabbekjøttet ut av skallet og mos det med en gaffel.
- Finhakk sjalottløk og gressløk, og skjær paprika i små terninger.
- Rør sammen krabbekjøtt, sjalottløk, gressløk, paprika, sennep, potetmel og egg så alt er godt blandet.
- Form flate burgere og stek dem gylne og gjennomvarme i en blanding av smør og olje.
Røstipoteter
- Skrell og riv potet, og klem ut så mye vann som mulig.
- Rør inn salt og pepper.
- Lag to flate røsti per burger du har laget.
- Varm rikelig med olje i en stor stekepanne og stek røsti i ca. 2 minutter på hver side.
- Legg en krabbeburger mellom to røstipoteter og server med salat og pesto.