Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
Cooking time30-40 min
Difficulty levelMiddels

Krabbeburger med pesto og røstipotet

Burger er en fin og smakfull måte å servere sjømat på. I denne oppskriften er burgeren laget av krabbe og servert mellom to flate røstipoteter, med salat og pesto.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Ta krabbekjøttet ut av skallet og mos det med en gaffel.
  • Finhakk sjalottløk og gressløk, og skjær paprika i små terninger.
  • Rør sammen krabbekjøtt, sjalottløk, gressløk, paprika, sennep, potetmel og egg så alt er godt blandet.
  • Form flate burgere og stek dem gylne og gjennomvarme i en blanding av smør og olje.

Røstipoteter

  • Skrell og riv potet, og klem ut så mye vann som mulig.
  • Rør inn salt og pepper.
  • Lag to flate røsti per burger du har laget.
  • Varm rikelig med olje i en stor stekepanne og stek røsti i ca. 2 minutter på hver side.
  • Legg en krabbeburger mellom to røstipoteter og server med salat og pesto.