Gå til hovedinnhold
Foto: Godfisk.no
Cooking time50-60 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering3/5

Brennvinsgravet laks

Gravlaks er en selvfølge på koldtbordet i julen, og det er enklere å lage enn du tror. Prøv denne varianten der laksen er gravet i akevitt.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Skyll laksen i kaldt vann, tørk godt og skjær bort synlig fett og hinner.
  • Grovhakk dill, og bland sammen sukker, salt og pepper.
  • Gni først laksen godt inn i blandingen og så inn i akevitt.
  • Dekk til med plastfolie og la laksen stå romtemperert til krydderblandingen begynner å smelte og trekke inn i laksen, ca. 30 minutter.
  • Legg lett press på laksen og la den stå i kjøleskapet i minst 1 døgn.
  • Gravet laks som man lager selv er holdbar i kjøleskap inntil 7 dager. Kan også fryses.