Foto: Kristoffer Tvilde
Crisply rice med marinerte laksebiter
Kristoffer Tvilde elsker å kombinere trender med gode smaker. Denne crispy rice salaten passer perfekt med laks, og er full av variasjon og kontrast. Er du glad i umamismaker er denne retten noe for deg.
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Rør sammen alle ingrediensene til marinaden. Skjær laksen i terninger, vend dem godt i marinaden og la stå i minst 15 minutter. Ta gjerne vare på litt marinade til servering.
- Bland ferdigkokt ris med soyasaus og sesamolje. Fordel risen jevnt utover et stekebrett med bakepapir, og stek midt i ovnen i 20–25 minutter. Rør om et par ganger underveis.
- Stek lakseterningene i ovnen på 200°C i ca. 10 minutter, eller i airfryer i 6–7 minutter. Bruk gjerne samme ovn som til risen, men stek laksen på eget brett på øverste rille.
- Bland crispy ricen med bønnene, gulrot, vårløk og agurk i porsjon skåler. Hell gjerne over litt av restene fra marinaden. Server toppet med lakseterningene, chilimayo og sesamfrø.