Foto: Tom Haga
Futomaki sushi med laks
Futomaki er en tykk makirull med mange ingredienser. I denne oppskriften er den fylt med laks, mango og grønnsaker. Det er beregnet 3-4 biter til hver porsjon.
Fremgangsmåte
- Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
- Avkjøl marinaden før bruk.
- Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
- Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.
- Avkjøl risen i romtemperatur.
- Skjær laks, mango og grønnsaker i strimler på ca. 1 cm tykkelse.
- Smak til majonesen med chilisaus etter eget ønske.
- Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
- Legg et noriark med den ruglete siden opp på bambusmatten, og fordel et lag ris utover arket. Unngå å legge ris langs den øverste kanten av noriarket, ca. 3 cm.
- Fordel laks, mango, grønnsaker og litt chilimajones langs den nederste kanten av arket.
- Rull makirullen nesten helt sammen ved hjelp av bambusmatten. Fukt så den øverste kanten med litt vann og rull helt over.
- Skjær rullen i 12-16 biter.
- Legg sushibitene på et fat og server.