Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Grillet gravlaks med lun mandelpotetsalat
Grillet gravlaks er en delikatesse i seg selv, men om du lager en lun potetsalat og en frisk salat med alfalfaspirer ved siden av får du et fantastisk måltid.
Fremgangsmåte
- Skjær gravlaksen i serveringsstykker.
- Pensle stykkene med olje og grill i ca. 1 minutt på hver side.
- Legg cherrytomat i litt grillfolie og grill til de er lune.
Potetsalat
- La eggeplomme bli romtemperert.
- Bland med salt og hvitvinseddik, og spe forsiktig med olje mens du pisker kraftig hele tiden. Sausen skal bli like tykk som majones.
- Bland inn sukker, sennep, pepper og finhakket dill.
- Kok mandelpotetene, skrell dem og del i skiver.
- Bland potetskivene med sausen mens de fortsatt er varme.
Salat
- Kok aspargesbønner i vann i ca. 1 minutt og skyll dem så i kaldt vann.
- Skjær reddik i tynne skiver og bland med aspargesbønner og alfalfaspirer.
- Drypp over olivenolje, og dryss med salt og pepper.
- Server grillet gravlaks med cherrytomater, potetsalat og salat ved siden av.