Gå til hovedinnhold
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Cooking time40-50 min
Difficulty levelMiddels

Grillet gravlaks med lun mandelpotetsalat

Grillet gravlaks er en delikatesse i seg selv, men om du lager en lun potetsalat og en frisk salat med alfalfaspirer ved siden av får du et fantastisk måltid. 

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Skjær gravlaksen i serveringsstykker.
  • Pensle stykkene med olje og grill i ca. 1 minutt på hver side.
  • Legg cherrytomat i litt grillfolie og grill til de er lune.

Potetsalat

  • La eggeplomme bli romtemperert.
  • Bland med salt og hvitvinseddik, og spe forsiktig med olje mens du pisker kraftig hele tiden. Sausen skal bli like tykk som majones.
  • Bland inn sukker, sennep, pepper og finhakket dill.
  • Kok mandelpotetene, skrell dem og del i skiver.
  • Bland potetskivene med sausen mens de fortsatt er varme.

Salat

  • Kok aspargesbønner i vann i ca. 1 minutt og skyll dem så i kaldt vann.
  • Skjær reddik i tynne skiver og bland med aspargesbønner og alfalfaspirer.
  • Drypp over olivenolje, og dryss med salt og pepper.
  • Server grillet gravlaks med cherrytomater, potetsalat og salat ved siden av.