Foto: Astrid Hals
Lakseburger med hjemmelaget sitronmajones
Med hjemmelaget burgerbrød og sitronmajones blir lakseburgeren ekstra god og saftig. Burger av laks er et sunt og friskt alternativ til middagen.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 220 °C.
- Finhakk laksefileten og bladpersille, og bland sammen med salt og pepper.
- Form en flat lakseburger pr. porsjon og stek dem på middels varme i margarin i 2-3 minutter på hver side.
Burgerbrød
- Rør ut gjæren i lunkent vann, og bland sammen med hvetemel, olivenolje og salt.
- Elt deigen godt og la heve til dobbel størrelse. Deigen skal være litt fuktig.
- Del deigen i jevnstore emner, og bak ut til små flate emner.
- Legg på et stekebrett med bakepapir, pensle med melk og dryss med sesamfrø.
- Hev til dobbel størrelse og stek dem i i stekeovnen i ca. 10 minutter.
Majones
- Bland eggeplomme og sennep.
- Tilsett olivenolje forsiktig under kraftig pisking. Hvis majonesen blir for tykk, kan du tilsette litt vann.
- Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Server lakseburgerne i lune burgerbrød med sitronmajones, agurk og salat.
Tips: Du kan også kjøpe ferdig sitronmajones og burgerbrød i butikken.