Foto: Norwegian Seafood Council
Paprikasalat med laks
Tapas kan serveres på mange måter og må ikke være på brød. Denne oppskriften viser hvordan man kan variere tapasbordet ved å bruke små porsjonsskåler til servering.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Pensle laksefileten med olje og dryss over salt og pepper. Del laksen i jevnstore biter.
- Legg dem på en stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen i ca. 5 minutter.
Paprikasalat
- Del paprika i to på langs og ta ut frøene.
- Smør dem inn med litt rapsolje, legg dem på stekebrett og sett dem i stekeovnen under grill.
- Ta dem ut når skinnet har fått svarte flekker, pakk dem lett inn i aluminiumsfolie og avkjøl i noen minutter.
- Riv av skinnet og skjær paprika i strimler.
- Skjær oliven i skiver, del tomatene i to, ta ut kjernene og skjær dem i strimler.
- Bland sammen paprika, oliven og tomat.
Dressing
- Finhakk hvitløk og bland den med olivenolje og sitronsaft.
- Smak til med salt.
- Fordel dressingen over paprikasalaten og bland godt sammen.
- Fordel paprikasalat i porsjonsskåler og legg over laks. Pynt gjerne med friske urter om du har.