Gå til hovedinnhold
Foto: Sporenstrek
Cooking time40-50 min
Difficulty levelLett

Pulled laks med asiatisk salat

Pulled laks på grillen er en fantastisk rett og denne oppskriften må du teste. Smaker annerledes og nydelig.

Unngå at skjermen går i dvale
)

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale

Marinade

  • Finhakk hvitløk og chili. 
  • Del ingefær i skiver og limeblad i strimler. 
  • Ha alt i en bolle. Hell over søt og vanlig soya, saften av 2 lime, sesamolje og peanøttsmør. 
  • Rør alt godt sammen. 
  • Legg i sitrongress som du har banket godt  så det splitter seg litt  - da frigjør du smak. La dette stå på benken i 30 min så alle det gode blander seg.

Grillet laks

  • Legg laksen i en ildfast form og hell over marinaden. - Grill den til den er gjennomstekt men saftig (ca 10 min). Pull den med enn gaffel på slutten. 
  • Imens du griller koker du ris og legger vaskede salatblader på et fat sammen med snittede sukkererter, vårløk og reddik i skiver. 
  • Del lime i båter og plasser enn stor bunt med koriander i et vannglass så holder den igjennom hele måltidet.
  • Server pulled laks i salatbladene, topp med grønnsaker og server ris med chiliflakes og koriander. Skvis over lime og nyt en eksplosjon av asiatiske smaker.