Foto: Sporenstrek
Pulled laks med asiatisk salat
Pulled laks på grillen er en fantastisk rett og denne oppskriften må du teste. Smaker annerledes og nydelig.
Fremgangsmåte
Marinade
- Finhakk hvitløk og chili.
- Del ingefær i skiver og limeblad i strimler.
- Ha alt i en bolle. Hell over søt og vanlig soya, saften av 2 lime, sesamolje og peanøttsmør.
- Rør alt godt sammen.
- Legg i sitrongress som du har banket godt så det splitter seg litt - da frigjør du smak. La dette stå på benken i 30 min så alle det gode blander seg.
Grillet laks
- Legg laksen i en ildfast form og hell over marinaden. - Grill den til den er gjennomstekt men saftig (ca 10 min). Pull den med enn gaffel på slutten.
- Imens du griller koker du ris og legger vaskede salatblader på et fat sammen med snittede sukkererter, vårløk og reddik i skiver.
- Del lime i båter og plasser enn stor bunt med koriander i et vannglass så holder den igjennom hele måltidet.
- Server pulled laks i salatbladene, topp med grønnsaker og server ris med chiliflakes og koriander. Skvis over lime og nyt en eksplosjon av asiatiske smaker.