Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer Hensley
Cooking time20 min
Difficulty levelLett
Vurdering5/5

Makrell med rømmesaus

Makrell er en sunn og tradisjonsrik råvare som kan varieres på mange måter. I denne oppskriften blir stekt makrell servert med en deilig rømmesaus med løk og sopp. 

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Skjær løk og sjampinjong i skiver, stek i smør til det begynner å få farge, og sett til side.
  • La smøret blir brunt i stekepannen.
  • Dryss salt og pepper på makrellen og stek fisken med skinnsiden ned til den får en gyllen og fin farge. Sett ned varmen og stek litt på den andre siden.
  • Ta makrellen ut av stekepannen og legg til side.

Saus

  • Ha rømme i stekepannen som du stekte makrellen i, og la den bli varm.
  • Tilsett løk- og soppblandingen og la alt bli gjennomvarmt.
  • Ha i finhakket gressløk rett før servering.
  • Server makrellen med sausen, brokkoli og ris.