Foto: Synøve Dreyer
Steinbit med couscoussalat
Stekt steinbitfilet med couscoussalat er en sunn og god middagsrett for hele familien. Den smaker ekstra godt med litt frisk koriander drysset på toppen.
Fremgangsmåte
- Skjær steinbitfileten i serveringsstykker og vend stykkene i en blanding av hvetemel, salt og pepper.
- Stek fiskestykkene på begge sider i olivenolje, ca. 5 minutter til sammen.
Couscoussalat
- Kok opp vann i en kasserolle. Rør inn couscous, legg på lokk og ta vekk fra varmen. La stå i ca. 5 minutter.
- Rør couscous luftig med en gaffel og avkjøl.
- Del tomat i to og fjern kjernene.
- Skjær tomatkjøttet og paprika i terninger, og finhakk sjaolottløk.
Dressing
- Riv skallet av sitron og finhakk hvitløk.
- Pisk sammen olivenolje, eplecidereddik, sitronskall, hvitløk og krydder.
- Smak til med salt og vend dressingen inn i salaten.
- Server stekt steinbit på couscoussalat med frisk koriander drysset over.