Foto: Synøve Dreyer
Stekt steinbit med basilikumsaus
Denne retten med stekte sjampinjonger og en fyldig saus av basilikum og hvitvin er perfekt som et festmåltid. Serveres med poteter og sukkererter.
Fremgangsmåte
- Skjær steinbit i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.
- Skjær sjampinjong i skiver og brun i smør.
- Ta opp soppen og stek fisken i 2-3 minutter på hver side.
Saus
- Plukk av og finhakk basilikumbladene.
- Finhakk sjalottløk og stek i smør sammen med halvparten av basilikumbladene i 3 minutter.
- Hell på hvitvin og la det koke inn til det halve.
- Tilsett fiskekraft og matfløte og gi det et oppkok.
- Rør sammen smør og mel, og pisk det i sausen.
- La sausen småkoke i 4-5 minutter og smak til med salt og pepper.
- Hold sausen varm uten at den koker. Rør inn resten av basilikumen like før servering.
- Server steinbit med sjampinjong, saus, potet, sukkererter og friske cherrytomater.