Gå til hovedinnhold
Foto: Mads Dreyer
Cooking time20 min
Difficulty levelMiddels

Taco med tørrfisk, hjertesalat og syltet rødløk

Prøvd taco med tørrfisk før? Denne smaksbomben er et spennende alternativ til fredagstacoen!

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale

Tørrfisk

  • Kutt den utvannede tørrfisken i tynne skiver. Legges på brett og smakes til med salt, sitronzest og noen dråper god olivenolje.
  • Fisken bakes i forvarmet ovn på 175 grader i ca. 5 minutter.

Syltet rødløk

  • Start med å skrelle løken og del den i to.
  • Løken trekkes på lav varme i en kasserolle med saft fra en lime, en sitron og sukker.
  • Avkjøles før løkbladene deles opp. (Dette kan lages dagen i forveien)

Agurk

  • Skrell agurken.
  • Agurkstrimlene marineres med noen dråper olivenolje og knust maldonsalt rett før servering.

Bakt hvitløksmajones

  • Start med å bake hvitløksfedd i ovnen på 175 grader til den er gylden brun.
  • Skrell løken. Finkutt eller presses og blandes ut i majonesen.
  • Smak til med salt og litt sitronsaft. 

Hjertesalat og anretning

  • Del hjertesalaten på tvers å løsne bladene fra hverandre.
  • Skylles godt i kaldt vann.
  • Tørkes med papir før anretning starter.
  • Start med å legge strimler av agurk i hjertesalaten.
  • Legg syltede båter av rødløk før tørrfisken anrettes.
  • Til slutt på den bakte hvitløksmajones før noen det heles drysses over med ristede sesamfrø og noen limebåter.