Foto: Norwegian Seafood Council
Engelsk fiskegrateng
Om du har rester igjen etter gårsdagens fiskemiddag er dette oppskriften for deg. Med ferdigkokt fisk og potet trenger du bare ha alt i formen og steke i stekeovnen.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Om du ikke har rester av fisk og potet må dette kokes og renses på forhånd.
- Mos fisk og potet med gaffel og rør inn melk, sammenvispede egg og hakket persille. Spe med mer melk hvis massen virker for fast og tørr.
- Smak til med salt og pepper.
- Ha massen i godt smurt form og dryss revet ost på toppen.
- Stek gratengen nede i stekeovnen til den er fast og gyllen på toppen, ca. 30 minutter.
- Server gratengen nystekt med salat, og gjerne smeltet smør eller en saus ved siden av.
Tips: Til denne oppskriften kan du også bruke rester av hvitfisk og laks. Du kan også variere den med andre urter eller krydder.