Foto: Esten Borgos
Gratinert torsk med tomat og basilikum
I denne oppskriften blir torsken ovnsbakt og gratinert med ost og sennep. Og som alltid er tomat og basilikum er en perfekt kombinasjon, og glimrende følge til fisk.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær torsken i serveringsstykker og legg dem i en smurt ildfast form.
- Dryss på salt og pepper.
- Riv ost og bland sammen med sennep, matfløte og finhakket gressløk, og fordel blandingen på torsken.
- Stek torsken i stekeovnen i ca. 15 minutter.
Ovnsbakte tomater
- Del hver tomat i to og legg i en smurt ildfast form med snittflaten opp.
- Dryss over salt, pepper, hakket basilikum og litt olivenolje.
- Bak tomatene i stekeovnen sammen med torsken de siste 10 minuttene.
- Ha tomatene i samme form som torsken og server med brød.