Foto: Synøve Dreyer
Ovnsbakt torsk med salat og rekesaus
I denne oppskriften gir vi ovnsbakt torsk godt tilbehør. En smakfull salat og saus med reker og dill er verd å prøve.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær torsken i serveringsstykker.
- Rør ut salt i kaldt vann til alt er oppløst, og la fisken ligge i saltlaken i ca. 8 minutter.
- Ta fiskestykkene opp av laken, tørk dem og legg på et stekebrett med bakepapir.
- Bak i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 6 minutter.
Salat
- Skjær tomat og agurk i terninger på ca. 1 cm, og skjær vårløk i tynne skiver.
- Ha grønnsakene i en bolle med finhakket persille.
- Drypp over olivenolje, og smak til med saften av sitron, salt og pepper.
Saus
- Smelt smør og rør inn hvetemel.
- Spe med fiskekraft og matfløte, litt om gangen.
- Smak til med salt.
- Ha i reker og dill rett før servering.
- Server ovnsbakt torsk med salat og saus.