Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
Cooking time30-40 min
Difficulty levelLett
Vurdering4/5

Ovnsbakt torsk med salat og rekesaus

I denne oppskriften gir vi ovnsbakt torsk godt tilbehør. En smakfull salat og saus med reker og dill er verd å prøve.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær torsken i serveringsstykker.
  • Rør ut salt i kaldt vann til alt er oppløst, og la fisken ligge i saltlaken i ca. 8 minutter.
  • Ta fiskestykkene opp av laken, tørk dem og legg på et stekebrett med bakepapir.
  • Bak i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 6 minutter.

Salat

  • Skjær tomat og agurk i terninger på ca. 1 cm, og skjær vårløk i tynne skiver.
  • Ha grønnsakene i en bolle med finhakket persille.
  • Drypp over olivenolje, og smak til med saften av sitron, salt og pepper.

Saus

  • Smelt smør og rør inn hvetemel.
  • Spe med fiskekraft og matfløte, litt om gangen.
  • Smak til med salt.
  • Ha i reker og dill rett før servering.
  • Server ovnsbakt torsk med salat og saus.