Foto: Kristin Søylen
Stekt torskefilet med chorizo og grønnsaker
Stekt torskefilet med krydret chorizopølse og smakfulle grønnsaker er det beste Lene Berg, kokk ved Bortistu Gjestegård vet.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 80 °C.
- Skrap fiskeskinnet godt og skjær torsken i porsjonsstykker.
- Lag et par snitt i skinnet på hvert stykke.
- Bland sukker og salt, og ha over fisken.
- La fisken ligge i ca. 30 minutter.
- Skyll fisken og tørk den godt.
- Brun fisken raskt i varm stekepanne med margarin i 1-2 minutter på hver side og legg på et stekebrett med bakepapir med skinnsiden opp.
- Stek i stekeovnen til fisken har en kjernetemperatur på 52 °C, ca. 30 minutter.
Potetpuré
- Skrell søtpotet, skjær i biter og kok mør i usaltet vann.
- Hell av kokevannet og kjør med en stavmikser til puré.
- Rør inn smør og kremfløte, og smak til med salt og pepper.
Grønnsaker
- Skjær gulrot, pastinakk, kålrot og chorizo i terninger.
- Skjær rødløk og purre i strimler.
- Gi gulrot, pastinakk og kålrot et raskt oppkok i lettsaltet vann i ca. 3 minutter.
- Surr chorizo i smør i 1 minutt, og tilsett rotgrønnsakene, rødløk og purre.
- Stek til grønnsakene er blitt varme, ca. 4 minutter.
- Server torsken med søtpotetpuré, chorizo og grønnsaker.