Foto: Jan-Petter Westermann
Uramaki med torsk og chilimajones
Den norske favorittfisken gjør seg utmerket sammen med myk avokado rullet inn i en saftig makirull. Dypp den i en hjemmelaget chilimajones og nyt en liten bit ren fiskelykke.
Fremgangsmåte
- Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
 - Avkjøl marinaden før bruk.
 - Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
 - Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor fram med litt om gangen.
 - Avkjøl risen i romtemperatur.
 - Skjær fisk og grønnsakene i strimler på ca. 1 cm i tykkelse. Dryss litt salt og pepper på torsken.
 - Del noriarket i to.
 - Dekk bambusmatten med plastfolie.
 - Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
 - Legg et halvt noriark på bambusmatten med den ruglete siden opp, fordel et lag ris utover hele arket og snu slik at risen ligger ned.
 - Fordel torsk og grønnsaker langs den nederste kanten av arket, og stryk litt wasabi over fiskestrimlen.
 - Rull sammen.
 - Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått 8 biter.
 
Chilimajones
- Rør sammen eggeplomme og sennep, og spe så med litt rapsolje om gangen til det blir en jevn, tykk majones.
 - Hardkok egg, rens og hakk i små terninger.
 - Finhakk sylteagurk, kapers, koriander og chili, og bland i majonesen sammen med egg.
 - Rør inn chilipasta og saften av sitron.
 - Smak til med salt og pepper.
 - Rør til slutt inn crème fraîche.
 - Server sushibitene med majonesen som dipp.