Foto: Joel Wåreus
Blåskjell med smak av Provence
Dette er oppskriften på en smakfull blåskjellrett med smak av Provence.
Fremgangsmåte
- Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
- Finhakk sjalottløk, hvitløk og timian, og fres i olje i en stor kasserolle.
- Tilsett hvitvin og kok opp.
- Ha i blåskjellene og la det koke på høy varme til skjellene åpner seg, ca. 3 minutter. Rist på kasserollen et par ganger i løpet av koketiden.
- Kast blåskjell som ikke har åpnet seg.
- Rens skjellene og la en del av skallet være igjen. Legg blåskjellene i en serveringsform.
- Kok opp blåskjellkraften, tilsett fløte og kok i 4-5 mintter.
- Smak til med salt og ev. litt hvitløk, og skum med en stavmikser.
Topping
- Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
- Strimle baconskivene, og finhakk hvitløk, chili og persille.
- Stek bacon og hvitløk, og tilsett chili og grønne bønner mot slutten.
- Rør inn tomat og persille, og ha blandingen over blåskjellene i formen.
- Server blåskjellene med skummet på toppen.