Fisk- og skalldyrsuppe
I denne oppskriften er mange av havets skatter samlet i en suppe. Men paprika, tomat, purre, chili og basilikum er dette en spennende suppe for spesielle anledninger.
Fremgangsmåte
- Skjær laks- og seifilet i terninger på ca. 3 cm.
- Skjær potet, gulrot, purre og paprika i små terninger.
- Finhakk hvitløk og bland sammen med olje.
- Surr grønnsaksterningene i oljeblandingen i en kasserolle.
- Hakk de hermetiske tomatene, bland med buljongterning og ha sammen med grønnsakene.
- Fyll på med vann, kok opp og spe med matfløte.
- Smak til med provencekrydder, chilipulver og pepper.
- La suppen koke i ca. 20 minutter.
- Tilsett fisken og kok videre i ca. 10 minutter.
- Ha i blåskjell de siste 5 minuttene av koketiden.
- Tilsett rekene like før servering.
- Server suppen med hvitløksbrød.