Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time20-30 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering4/5

Blåskjellpasta i tomatsaus

Blåskjellpasta i en tomatsaus med hvitløk og chili setter smaksløkene i høyspenn. Topp pastaretten med revet parmesan.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.
  • Kast skjell som ikke lukker seg. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  • Finhakk hvitløk og sjalottløk, og fres i olivenolje i en kasserolle til sjalottløken er blank.
  • Tilsett blåskjell, hvitvin og vann, og damp under lokk til blåskjellene åpner seg. Kast de som ikke åpner seg.
  • Rens blåskjellene, men spar gjerne noen med skjell til pynt. 

Tomatsaus

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili, og fres i olivenolje.
  • Rør inn tomatpuré og la det frese i 1 minutt til.
  • Tilsett hermetiske tomater og vann, og la det koke til tomatsausen tykner, 5-10 minutter.
  • Smak til med sukker, salt og kajennepepper.
  • Kjør sausen jevn med en stavmikser.
  • Vend inn blåskjell og pasta.
  • Server blåskjellpasta med ruccolasalat og revet parmesan.