Foto: Norwegian Seafood Council
Blåskjellpasta i tomatsaus
Blåskjellpasta i en tomatsaus med hvitløk og chili setter smaksløkene i høyspenn. Topp pastaretten med revet parmesan.
Fremgangsmåte
- Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.
- Kast skjell som ikke lukker seg. Kok pasta etter anvisning på pakken.
- Finhakk hvitløk og sjalottløk, og fres i olivenolje i en kasserolle til sjalottløken er blank.
- Tilsett blåskjell, hvitvin og vann, og damp under lokk til blåskjellene åpner seg. Kast de som ikke åpner seg.
- Rens blåskjellene, men spar gjerne noen med skjell til pynt.
Tomatsaus
- Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili, og fres i olivenolje.
- Rør inn tomatpuré og la det frese i 1 minutt til.
- Tilsett hermetiske tomater og vann, og la det koke til tomatsausen tykner, 5-10 minutter.
- Smak til med sukker, salt og kajennepepper.
- Kjør sausen jevn med en stavmikser.
- Vend inn blåskjell og pasta.
- Server blåskjellpasta med ruccolasalat og revet parmesan.