Gratinerte blåskjell med ciabatta og aïoli
Blåskjell er festmat som er utrolig kjapt og enkelt å lage! Gratiner dem i stekeovnen for å få med mange gode smaker, og server med brød og aïoli.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 250 °C.
Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
Finhakk hvitløk, sjalottløk og persille, og rør det sammen med temperert smør og griljermel til en smuldredeig.
Damp blåskjell i en tørr kasserolle med lokk, på sterk varme til skjellene åpner seg, ca. 4 minutter.
Kast skjell som ikke har åpnet seg.
Ta ut skjellmaten og legg dem tilbake i halve skall.
Ha grovt salt i en ildfast form og legg på de halve blåskjellene med innmaten i.
Fordel smuldredeigen over skjellene, og gratiner dem høyt i stekeovnen til smøret smelter og overflaten er gyllen, ca. 2-3 minutter.
Server de gratinerte blåskjellene med ciabatta og aïoli.