Blåskjellsalat
Lag en smakfull og mettende salat med blåskjell, potet og grønnsaker til middag. Denne oppskriften passer også godt når du vil lage en spesiell lunsj.
Fremgangsmåte
Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.
Kast skjell som ikke lukker seg.
Finhakk hvitløk og sjalottløk, og surr blank i olje.
Tilsett blåskjell, hvitvin og vann, legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.
Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.
Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg.
Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
Rens blåskjellene, men spar gjerne noen med skjell til pynt.
Kok potet, avkjøl og skjær i ca. 2 cm tykke skiver.
Vend potetskivene i olivenolje og flaksalt.
Vask salaten.
Skjær reddik, gulrot og agurk i skiver, og bland sammen med blåskjell, potet og salat.
Server salaten med brød ved siden av.