Foto: Norwegian Seafood Council
Gratinerte blåskjell
Gratinering er en fin måte å gi blåskjellene ekstra smak. Med spekeskinke, løk, hvitløk og cheddar er dette en oppskrift du nok vil lage flere ganger.
Fremgangsmåte
- Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
- Finhakk løk, stangselleri og purre, og ha i en kasserolle med smør og blåskjell.
- Kok til blåskjellene åpner seg, ca. 3 minutter.
- Løsne skjellmaten fra skjellet og legg den tilbake i det halve skjellet.
- Legg disse på et flatt fat.
Gratinering
- Skjær spekeskinke i små biter, og finhakk løk og hvitløk.
- Varm opp olje i en stekepanne og tilsett skinke, løk og hvitløk.
- Stek på middels varme til skinken er sprø.
- Fordel blandingen over skjellmaten i skjellene.
- Strø over revet cheddar og sett under grill i stekeovnen til den smelter, ca. 2 minutter.
- Server blåskjellene på fat eller i en fin skål.