Gratinerte blåskjell
Gratinering er en fin måte å gi blåskjellene ekstra smak. Med spekeskinke, løk, hvitløk og cheddar er dette en oppskrift du nok vil lage flere ganger.
Fremgangsmåte
Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
Finhakk løk, stangselleri og purre, og ha i en kasserolle med smør og blåskjell.
Kok til blåskjellene åpner seg, ca. 3 minutter.
Løsne skjellmaten fra skjellet og legg den tilbake i det halve skjellet.
Legg disse på et flatt fat.
Gratinering
Skjær spekeskinke i små biter, og finhakk løk og hvitløk.
Varm opp olje i en stekepanne og tilsett skinke, løk og hvitløk.
Stek på middels varme til skinken er sprø.
Fordel blandingen over skjellmaten i skjellene.
Strø over revet cheddar og sett under grill i stekeovnen til den smelter, ca. 2 minutter.
Server blåskjellene på fat eller i en fin skål.