Spicy ramen med breiflabb og spisskål
Ramen kan varieres i det uendelige. Her har vi en spicy variant med breiflabb, spisskål, vårløk og chili. Start med nudlene, de tar lengst tid.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 120 °C.
- Skjær breiflabb i tynne skiver og dryss lett med maisennamel over.
- Stek breiflabben i rapsolje i 1 minutt på hver side, og sett til side.
Nudler
- Dryss natron utover et bakepapir og bak i stekeovnen i 1 time.
- Bland bakt natron med varmt vann til det er løst opp, tilsett kaldt vann og deretter mel.
- Jobb deigen sammen til en knudrete deig og kna i 5 minutter.
- Pakk deigen i plast og la den hvile på benken i 20 minutter.
- Kna den i 5 minutter til, pakk i plast igjen og la den hvile 1 time i kjøleskapet.
- Ta ut deigen og del den i 4 like store deler.
- Rull hver porsjon på en pastamaskin. Begynn på bredeste tykkelse og jobb den inn, en etter en, til du når tykkelse 2.
- Skjær tynne nudler for hånd eller kjør igjennom pastakutteren som følger med pastarullen. Bruk godt med mel for å holde nudlene adskilt.
- Kok nudlene i 2 minutter og 15 sekunder i usaltet vann.
- Skyll nudlene i kaldt vann mens du rører godt rundt.
- Dypp nudlene ett par sekunder i det kokende vannet igjen, før de plasseres i bollen.
Suppe
- Ha vann, kombu og shiitake i en kasserolle og varm opp til 60 °C. La det trekke i 1 time på denne temperaturen og sil vannet slik at du sitter igjen med kraften.
- Varm opp kraften til 95 °C, tilsett bonitoflak og la det trekke i 1 minutt. Sil til du har en klar kraft.
- Tilsett soyasaus og chili garlic paste.
- Bland maisennamel med kaldt vann, rør godt sammen og hell over i den kokende suppen under konstant pisking.
Tilbehør
- Kutt spisskål i strimler og kok i 2 minutter.
- Finhakk chili og kutt vårløk i tynne skiver.
- Legg nudler, spisskål og breiflabb i bunn av en suppeskål. Hell kokende suppe over og topp med vårløk og chili. Drypp litt sesamolje over.
Tips: Les mer her om hvor du kan få tak i ingrediensene. Lag gjerne større porsjoner med nudler og frys dem. Nudler i fryst tilstand skal kokes i 2 minutter og 30 sekunder.