Foto: Haara
Fisketaco med brosme
Sprø fisketaco med brosme, mango, guacamole og salsa er en deilig oppskrift som er enkel å lage. Dette ble vinnerretten i Godfisk-klassen 2025.
Fremgangsmåte
- Lag guacamole av avokado, hvitløk, chili og lime.
- Rør sammen salsa med tomat, løk, valgfrie urter, chili, lime og sriracha.
- Strimle gulrot, agurk og fennikel. Smak til med lime, salt og pepper.
- Kjør mango, chili og hvitløk til saus. Smak til med lime, salt og pepper.
- Del fisken i 8–12 biter. Vend først i mel, deretter kulturmelk med sriracha, og til slutt i mel igjen. Friter i 2–3 minutter til bitene blir sprø.
- Varm lefsene, fyll med fisk, grønnsaker og salsa, og topp med mangosaus.
Tips: du kan gjerne bruke annen hvit fisk som torsk eller sei i denne oppskriften.