Brosme i middelhavsgryte
Brosme er en fisk som passer utmerket i gryter. Her kokes den i en grønnsaksgryte med smaker fra middelhavet. Oppskriften er laget av matblogger Aicha Bouhlou.
Fremgangsmåte
- Skjær brosme i serveringsstykker.
- Finhakk basilikum og dryss det over fisken sammen med litt salt.
- Skjær aubergine og squash i skiver, grovhakk rødløk, finhakk hvitløk, og skjær paprika i strimler.
- Stek aubergine og squash i olivenolje i en stekepanne, og sett til side.
- Fres rødløk, hvitløk og paprika, til løken er blank og myk.
- Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, hvitvinseddik og sukker, og la det surre i 1 minutt.
- Ha i vann og gi det et oppkok.
- Tilsett aubergine og squash, basilikum og persille, og smak til med salt og pepper.
- Bland fiskestykkene inn med grønnsakene og la det surre under lokk i ca. 10 minutter til fisken er mør og alle smakene har blandet seg med hverandre.
- Dryss over basilikum og oliven rett før servering.
Hvitløksmajones
- Knus hvitløk og bland det sammen med sitronsaft og majones.
- Server middelshavsgryten med godt brød og hvitløksmajones.
Tips: Nanbrød eller focaccia passer utmerket til denne gryten.